Ezt a süteményt gyakran készítik ünnepek alkalmával. De talán pont azért tökéletes választás a hétköznapokban is, mert egy jól lezárt doboznak napokig eláll. Akár egész héten csemegézhet belőle a család.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
A kiflik meghempergetéséhez:
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk a porcukorral, hozzáadjuk a darált diót, majd a lisztet, és jól összedolgozzuk. Hosszú rudakat nyújtunk belőle, majd 7 cm-es darabokra vágjuk. Egy kicsit megsodorjuk mindegyiket, és patkó alakúra formázzuk. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sül. Vigyázzunk, nehogy túlsüljön, mert akkor száraz lesz. Még forrón megforgatjuk vaníliás porcukorba. Kb. 60 db patkó lesz belőle.