Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kaszásleves

A magyar konyhában jellemző a habart leves. A kaszásleves éppen ilyen, ezért szokták mondani, hogy másnaposságra is kiváló. De nem ezért szeretjük… A főszerepet a füstölt hús és a rizs kapta ezúttal!

Hozzávalók:

  • 1 kg házi füstölt hús (sonka, csülök, tarja)
  • 40 dkg rizs
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 3 tojás sárgája
  • kevés só
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A húst kb. 3 liter hideg vízbe feltesszük főni. Mikor kész, kivesszük a vízből, és félretesszük. A hús levébe rakjuk a megmosott rizst, és az apróra vágott fokhagymát. (Óvatosan a sózással, mert a hús sós szokott lenni.) Mikor megfőtt a rizs, habarást készítünk. Ehhez a tejfölt és a tojás sárgáját csomómentesen elkeverjük, öntünk hozzá egy kis forró levest, majd lassan behabarjuk vele a levest, közben folyamatosan keverjük. A húst apró kockára vágjuk és a levessel tálaljuk. Aki szereti, a savanykás ízeket citromlével ízesítheti.