Csupán két nap, és itt van karácsony. Még van időd készülni igazi, az ünnephez illő süteménnyel. Ilyen például a karácsonyfa kekszes desszert is. Némi trükk, és az asztal, a karácsonyi menü főszereplője lehet. Mutatjuk.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
A krémhez:
- 20 dkg fehér csoki
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál porcukor
- zöld ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét pedig nagyon kemény habbá verjük egy csipet sóval, ezután a sárgájához forgatjuk. Szép lassan hozzáadagoljuk a lisztben eldolgozott kakaót. Amikor homogén masszát kapunk, egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe öntjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, húzzuk le a papírt róla, majd vágjunk belőle a karácsonyfa formájához hasonló háromszögeket. Ezután a krémhez a csokit felolvasztjuk vízgőz felett, majd megvárjuk, míg langyosra hűl, ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot és az ételfestéket. Jól összedolgozzuk, betesszük fél órára a hűtőbe, és amikor teljesen kihűlt, gép habverővel habosra dolgozzuk. Egy csillag végű habzsákba töltjük, és annak segítségével csíkokban rányomkodjuk a tésztáinkra a krémet. Megszórjuk színes cukrokkal, ami el is hagyható!







