Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karácsonyfa habcsók

Hozzávalók:

8 dkg
2,1 dkg porcukor
0,6 dkg kukoricakeményítő
zöld ételfesték

Elkészítés:

A tojásfehérjét összekeverjük egy tálban a cukorral és a keményítővel. Egy lábasban vizet forralunk, erre tesszük a lábast úgy, hogy ne érjen az alja a vízbe. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a keveréket, amíg nem csípi az ujjunkat. Vagyis, ha beleérintjük az ujjunkat, és a meleg már picit csípi, akkor jó, és nem kell tovább melegíteni. Egy habverőtálba tesszük, és elkezdjük felverni. 5-10 perc kell, hogy fényes habot kapjunk.
Közben a sütőt előmelegítjük 70-80 fokra, és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral.
Ha már majdnem kész a hab, ekkor kerül bele az ételfesték. Érdemes apránként, hogy a tetszés szerinti színt kapjuk meg.
A zöld habot csillagfejes nyomózsákba tesszük, és karácsonyfákat nyomunk belőle. Ezt követően a sütőbe tesszük, és kb. 1,5-2 órán át szárítjuk. Közben nézzünk rá, hogy nehogy túlsüljön. Ha kész, tetszés szerint díszíthetjük.