Több megoldás létezik, hogyan tegyük lazábbá a fasírtot. Mi most egy kis káposztát használtunk, amivel egy könnyebb és ízletesebb húsgombócot kaptunk.

Hozzávalók:
- 45 dkg káposzta
- 1/3 bögre vöröslencse
- 1,5 bögre zabpehelyliszt vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 cm gyömbér
- 1 fej hagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál curry por
- 1/2 teáskanál bors
- 1/2 teáskanál kömény
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- szükség szerint kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük és sós vízben 1-2 percig főzzük. A lencsét sós vízben megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, és egy keverőtálba öntjük. A fokhagymát és a gyömbért mozsárban pépesítjük vagy lereszeljük. A hagymát apró kockára vágjuk. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. Az összes hozzávalót a keverőtálba öntjük és összekeverjük. Kigombócoljuk a masszát, majd nem túl forró kókuszolajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.