Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kakaós-mandulás körtetorta

Egy meseszép tortát is el lehet gyorsan készíteni. Nem muszáj több rétegben gondolkodni. A kakaós-mandulás körtetorta is egy egyszerű kevert tésztából készül, de ugyanúgy megállja a helyét az ünnepi vagy akár a hétköznapi ebéd menüjében, mint krémes, habos-babos „társai”.

Hozzávalók:

  • 7 dkg darált mandula
  • 2,5 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 tojássárga + 2 tojásfehérje
  • 6 dkg cukor
  • 7 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 3 körte

Elkészítés:

A tésztához a fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a fele cukrot. A margarint habosra kevertjük a tojássárgájával, rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ehhez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, a lisztet, a mandulát, a sütőport és a kakaót, és összedolgozzuk. Ezután a keményre felvert habot óvatosan beleforgatjuk. A torta- vagy a piteformánkat kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a tészta masszát. A felszeletelt körtékkel szépen kirakjuk, majd betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe, és készre sütjük.