Egy meseszép tortát is el lehet gyorsan készíteni. Nem muszáj több rétegben gondolkodni. A kakaós-mandulás körtetorta is egy egyszerű kevert tésztából készül, de ugyanúgy megállja a helyét az ünnepi vagy akár a hétköznapi ebéd menüjében, mint krémes, habos-babos „társai”.
Hozzávalók:
- 7 dkg darált mandula
- 2,5 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 tojássárga + 2 tojásfehérje
- 6 dkg cukor
- 7 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
- 3 körte
Elkészítés:
A tésztához a fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a fele cukrot. A margarint habosra kevertjük a tojássárgájával, rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ehhez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, a lisztet, a mandulát, a sütőport és a kakaót, és összedolgozzuk. Ezután a keményre felvert habot óvatosan beleforgatjuk. A torta- vagy a piteformánkat kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a tészta masszát. A felszeletelt körtékkel szépen kirakjuk, majd betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe, és készre sütjük.