Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

60 dkg krumpli

20-30 dkg rétesliszt (burgonyától függ)

40 dkg tejföl

40 dkg juhtúró (bryndza)

2 evőkanál zsír

40 dkg húsos szalonna

Elkészítés:

Meghámozzuk és lereszeljük a nyers burgonyát. Hozzáadjuk a réteslisztet, amennyit felvesz. Ez a burgonya nedvességtartalmától függ. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, mint amilyen a hagyományos magyar nokedliét. Adjunk hozzá ót, és keverjük el egyenletesen. Szórjuk meg pici sóval a tetejét, amíg a víz felforr, ne barnuljon meg.

A szalonnát vágjuk össze apró csíkokra, és egy serpenyőben süssük ki ropogósra. Kivesszük a zsírból, és félretesszük. Közben egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg közepes lángon a juhtúrót a tejföllel és a zsírral. Ezt is tedd félre.

Ha már az enyhén sós víz felforrt, tegyünk bele pici olajat, és szaggassuk bele s sztrapacskát. Ha feljött a tetejére a galuska, akkor kész. Egy konyhai szűrővel szedjük ki, és forgassuk bele a már kész zsíros-tejfölös juhtúróba. Tálaláskor szórjuk meg a pirított szalonnával.