Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

80 dkg burgonya
1 tojás
35 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1,5 dl víz
12,5 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
40 dkg juhtúró
2 dl tejföl

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és finomra lereszeljük. Hozzáadunk egy csipet sót, állni hagyjuk 10 percig, majd kinyomkodjuk a levét.
A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
Enyhén sós, lobogó vízbe kiszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből egy decit tegyünk félre!
A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, szűrőlapáttal kivesszük.
A visszamaradt zsírba beletesszük az apró kockára vágott hagymát, és megpirítjuk rajta.
Beletesszük a juhtúrót, a tejfölt, és elkeverjük. Hozzáadjuk a félretett főzővizet, és összefőzzük.
Beletesszük a sztrapacskát, összeforgatjuk, majd tálalhatjuk ki. Pirított szalonnával és extra tejföllel kínáljuk.