Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Indiai csirke curry

Már a saját konyhánkba is elhozhatjuk az indiai konyha jellegzetes ételét, a curryt. Az üzletek polcain fellelhetőek a jellegzetes fűszereik, így egy alapreceptet hoztunk a tradicionális ételeik közül.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 1 ek curry por
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 0.5 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A csirkemell filét csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot és a kókuszreszeléket. Egy kevés tejet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a levét, tejjel pótoljuk. Ízesítjük citromlével. A végén tejszínt adunk hozzá, hogy jó pörköltszerű szaftja legyen. Zöldfűszerrel tálaljuk. Rizst is lehet hozzá adni.