Már a saját konyhánkba is elhozhatjuk az indiai konyha jellegzetes ételét, a curryt. Az üzletek polcain fellelhetőek a jellegzetes fűszereik, így egy alapreceptet hoztunk a tradicionális ételeik közül.

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 2 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek kókuszreszelék
- 1 ek curry por
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 0.5 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A csirkemell filét csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot és a kókuszreszeléket. Egy kevés tejet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a levét, tejjel pótoljuk. Ízesítjük citromlével. A végén tejszínt adunk hozzá, hogy jó pörköltszerű szaftja legyen. Zöldfűszerrel tálaljuk. Rizst is lehet hozzá adni.