A rakott krumpliról mindenkinek a burgonya, kolbász és tojás alapanyagok jut eszébe. Egy kis fantáziával ettől könnyen eltérhetünk. A krumpli karikák között egy jól fűszerezett csirkemell lapul, amitől legalább olyan tartalmas lesz, mint a jól ismert „rokona”.
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 50 dkg megtisztított burgonya
- 1 lila hagyma
- 10 dkg bacon
- friss bazsalikom
- csipetnyi rozmaring
- 15 dkg zsíros sajt
- 0,5 dl főzőtejszín
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és fűszerezzük, majd forró olajban 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. A burgonyát vékony csíkokra vágjuk, de akár le is reszelhetjük. Kiolajozott hőálló edénybe tesszük, és jól összekeverjük. A felkarikázott hagymát és a bazsalikomot is hozzáadjuk, fűszerezzük, és újra összekeverjük, egy kevés olajat öntünk rá. 180 fokos sütőben 20 percen át sütjük. A sajtot lereszeljük, és a főzőtejszínbe keverjük, a tetejére halmozzuk, rászórjuk a felszeletelt bacont is és 15-20 percen át sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy megsült. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk.