Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos rakott burgonya

A rakott krumpliról mindenkinek a burgonya, kolbász és tojás alapanyagok jut eszébe. Egy kis fantáziával ettől könnyen eltérhetünk. A krumpli karikák között egy jól fűszerezett csirkemell lapul, amitől legalább olyan tartalmas lesz, mint a jól ismert „rokona”.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 50 dkg megtisztított burgonya
  • 1 lila hagyma
  • 10 dkg bacon
  • friss bazsalikom
  • csipetnyi rozmaring
  • 15 dkg zsíros sajt
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A csirkemellet felcsíkozzuk és fűszerezzük, majd forró olajban 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. A burgonyát vékony csíkokra vágjuk, de akár le is reszelhetjük. Kiolajozott hőálló edénybe tesszük, és jól összekeverjük. A felkarikázott hagymát és a bazsalikomot is hozzáadjuk, fűszerezzük, és újra összekeverjük, egy kevés olajat öntünk rá. 180 fokos sütőben 20 percen át sütjük. A sajtot lereszeljük, és a főzőtejszínbe keverjük, a tetejére halmozzuk, rászórjuk a felszeletelt bacont is és 15-20 percen át sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy megsült. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk.