Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos hasé

Nincs jobb, mint egy házilag készített pékáru. És ha sósat szeretne a család – ami még tartalmas is –, a hússal töltött leveles tészta tökéletes választás.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 csomag leveles tészta

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 kis vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk mustár

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 2-3 dkg mák

Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, erősebbre vesszük a lángot és hozzáadjuk a marhahúst.
Sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük és állandó kevergetés mellett megpirítjuk a húst.
A csomagolásából kihajtogatott leveles tésztát hat egyenlő téglalapra vágjuk, a húsos tölteléket igazságosan elosztva a közepükre halmozzuk és feltekerjük a tésztalapokat.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a hasékat. Tetejüket megkenjük tojással, meghintjük egy kevés mákkal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.