Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos hasé

Igaz, hogy a pékségek kínálata óriási és kecsegtető, de egy házi “süteménynél” nincs jobb. A húsos hasé előnye, hogy a kész tésztából könnyen, rövid idő alatt elkészíthető. Akár este is bekészíthető, reggel csak ki kell sütni, és már melegen kínálható is ez a laktatós finomság.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • tetejére szezámmag, reszelt sajt, esetleg köménymag

Elkészítés:

A felaprítatott vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd erősebb tűzön hozzáadjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük és állandó kevergetés mellett megpirítjuk a húst. A csomagolásából kihajtogatott leveles tésztát hat egyenlő téglalapra vágjuk. A húsos tölteléket egyenletesen elosztva a téglalapok közepére halmozzuk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztákat, tetejüket megkenjük tojással, meghintjük egy kevés reszelt sajttal 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 15-20 percre. Ha a tetején lévő sajt szép pirosra sült, akkor kivesszük, és hűlni hagyjuk.