Igaz, hogy a pékségek kínálata óriási és kecsegtető, de egy házi “süteménynél” nincs jobb. A húsos hasé előnye, hogy a kész tésztából könnyen, rövid idő alatt elkészíthető. Akár este is bekészíthető, reggel csak ki kell sütni, és már melegen kínálható is ez a laktatós finomság.

Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 1 csomag leveles tészta
- 1/2 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 tojás
- tetejére szezámmag, reszelt sajt, esetleg köménymag
Elkészítés:
A felaprítatott vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd erősebb tűzön hozzáadjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük és állandó kevergetés mellett megpirítjuk a húst. A csomagolásából kihajtogatott leveles tésztát hat egyenlő téglalapra vágjuk. A húsos tölteléket egyenletesen elosztva a téglalapok közepére halmozzuk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztákat, tetejüket megkenjük tojással, meghintjük egy kevés reszelt sajttal 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 15-20 percre. Ha a tetején lévő sajt szép pirosra sült, akkor kivesszük, és hűlni hagyjuk.