Hogy mitől hamis a muszaka? Attól, hogy a jól ismert receptben a padlizsán helyett burgonyát használunk. Így is egy isteni főétel lesz belőle.

Hozzávalók:
- 40 deka darált hús
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 tojás
- 1 pohár tejföl
- kevés tej
- só, bors, őrölt piros paprika, ételízesítő
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük, megfűszerezzük sóval és ételízesítővel. A hagymát elszeljük, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt paprikával és lassú tűzön kb. 1o percig főzzük. A tepsi alját olajjal vékonyan meglocsoljuk, és elosztjuk rajta a karikákra vágott krumplit. A következő réteg a hús, majd ismét a krumpli. Előmelegített sütőben 2oo fokon kb. 45 percig sütjük. Közben elkészítjük hozzá az öntetet, így a 3 tojásból, tejfölből, tejből a só, bors, őrölt paprika hozzáadásával. Kb. 45 perc után kivesszük a muszakát a sütőből, ráöntjük az öntetet és kb. 15 percre visszarakjuk sülni. Tetszés szerint sajttal megszórható.