A burek vagy börek a Balkán egyik kultikus étele, annyira elterjedt és hétköznapi, mint itthon a kakaós csiga vagy a lángos. Aki a rétest szereti, tuti, hogy ezt is imádni fogja.

Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény darált hús
- 3 fej vöröshagyma
- só
- bors
- vaj
- 4 tojás
- 2 dl tej
- réteslap
Elkészítés:
A húst a vöröshagymával morzsásra pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve kihűtjük, kevés olvasztott vajjal, a tojásokkal és a tejjel elkeverjük. A tepsit olajjal kikenjük, beleteszünk 2-3 réteslapot, melynek minden rétegét zsiradékkal bekenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd egy újabb lapot terítünk rá. Ismét töltelék és megint lap jön. A legtetejére olvasztott vajat locsolunk, és középmeleg sütőbe téve, fokozatosan emelve a hőt, s így ropogósra sütjük.