Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsimádó pite

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
50 dkg sertéslapocka
20 dkg császárhús
20 dkg füstölt szalonna
zsálya
só, bors, fűszerpaprika
babérlevél

A tésztához:

3 evőkanál zsír
3 evőkanál vaj
1 dl víz
25 dkg liszt
1 teáskanál só
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A zsírt a vajjal és a vízzel felmelegítjük, majd a lisztes-sós keverékhez adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. Becsomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. A húsokat felkockázzuk, és aprítógépben összedaráljuk.
Hozzákeverjük a hagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és belekeverjük a zsályát.
A tészta egyharmad részét levágjuk, és visszatesszük a hűtőbe. A maradék, nagyobb darabot kinyújtjuk, és egy tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy oldalt is felhúzzuk a forma oldalára.
A hűtőbe tett tésztát is kör alakúra nyújtjuk, ezzel befedjük a tetejét. Körben összecsippentjük a két tésztát. A közepébe fúrunk egy lyukat, hogy a gőz szabadon távozhasson, megkenjük a felvert tojással.
A pitét 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, fél órát sütjük, majd a hőmérsékletet 160 fokosra mérsékeljük, és további 75 percen át sütjük.