Biztos mindenkinek ismerős az érzés, „de ennék valami édeset”. Ilyenkor jól jöhet egy egyszerű, gyorsan elkészíthető édesség, mint például a csokis mogyorókrém. Pillanatok alatt összedobható, és hetekig eláll. Kell ennél jobb?

Hozzávalók:
- 25 dkg törökmogyoró
- 40 g porcukor
- másfél ek vaníliakivonat
- 30 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1,2 dl tej
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A törökmogyorót szórjuk a tepsire, majd toljuk a sütőbe 6-8 percre, míg megpörkölődik. Tegyük egy konyharuhára, csomagoljuk bele, és dörzsöljük le a héjukat. Nem baj, ha valamennyi marad rajta. A törökmogyorót szórjuk aprítógépbe, majd magas fokozaton daráljuk addig, míg ki nem válik belőle az olaj, krémes nem lesz. Keverjük bele a cukrot, vaníliát, kakaóport, sót, tejet. Addig dolgoztassuk a gépet, míg krémes, egynemű nem lesz a massza. Ha édesebbre szeretnénk, utólag is lehet még bele porcukrot/juharszirupot keverni. Tegyük befőttesüvegbe felhasználásig, a hűtőben 2-3 hétig tárolhatjuk.