Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hajdinás húsgombócok kapros joghurtszószban

A hajdina tökéletesen helyettesíti a rizst. Szokták töltött káposztában is használni, most egy húsgombócban mutatjuk meg, valóban tökéletes alapanyag, még ha csak kevesen is használják.

Hozzávalók:

A golyókhoz:

  • 20 dkg hajdina
  • 50 dkg darált pulykahús
  • bors
  • 1 kiskanál őrölt babérlevél
  • 2 egész tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld

A szószhoz:

  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csokor kapor
  • 4 evőkanál hajdinaliszt
  • 2,5-3 dl natúr joghurt
  • bors
  • 3 evőkanál édesítőszer
  • 1 citrom

Elkészítés:

A hajdinát kétszeres mennyiségű sós vízben készre főzzük, fél órára lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni. A darált pulykahúst összekeverjük a hajdinával, a fűszerekkel, a tojásokkal és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. Vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőle, és sós, lobogó vízben készre főzzük. A szószhoz a kókuszolajon megfuttatjuk a hajdinalisztet, sózzuk és borsozzuk, és kb. 6 evőkanál vízzel felöntjük, amit a gombócok főzőlevéből veszünk ki. Felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a joghurtot, és lehúzzuk a tűzről. Ekkor kerül bele az édesítőszer és a citrom leve, majd a reszelt héja. Tálalásnál szedünk a szószból a tányérba, helyezünk bele a gombócokból, majd a kaporral díszítjük.