A macaron egy klasszikus francia cukrászkészítmény, ami már az egész világon ismert és népszerű. Rengeteg ízesítéssel készül, mi most a frissességet hoztuk gyömbérrel és citrommal. Ez a kis csoda süti nem tartozik a legegyszerűbb elkészítési módok közé, de érdemes kipróbálni, mert az eredmény, a látvány magáért beszél.

Hozzávalók:
A habcsókhoz:
- két tojásfehérje
- 7 dkg mandulaliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 dkg kristálycukor
- fél citrom leve
- kevés citromsárga ételszínező
A gyömbéres lemon curdhöz:
- 3 tojás
- 2 citrom leve és lereszelt héja
- 5,5 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 kk őrölt gyömbér
- 1 vanílarúd magjai
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy hétig folpackkal lefedve a hűtőben pihentetjük. A darált mandulát és a porcukrot egy tálba szitáljuk. A tojásfehérjét robotgéppel felverjük, amikor kezd megszilárdulni, hozzáadjuk a kristálycukrot, az ételszínezéket és a citromlevet. Addig keverjük, amíg még nem kőkemény, de lágyan csúcsokat hagy benne a habverő. A habot óvatosan, de bátran összekeverjük a porcukros mandulával. Egy sűrű, levegő és buborékmentes masszává dolgozzuk hablapát segítségével. A masszát sima csövű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm-enként 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit megrázogatjuk, hogy az esetleges levegőbuborékok is kimenjenek a habcsókokból. Kb. egy órát pihentetni hagyjuk, ez idő alatt szépen megszárad a habcsókok külseje. A tepsit 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd csökkentjük a hőfokot 125 fokra és további 10-12 percig sütjük. A habcsókokat leválasztjuk a sütőpapírról, hagyjuk őket kihűlni, majd megtöltjük a citromkrémmel.