Ezzel az étellel egy kicsit Indiába utazhatunk. Legalábbis a fűszerek, az ízvilágnak köszönhetően biztosan. A gomba masala egy isteni ragu-szerű étel, amit fogyaszthatunk magában vagy rizzsel tálalva is.

Hozzávalók:
- 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- 30 dkg gomba, tetszőleges fajta
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg friss paradicsom
- 1 evőkanál gyömbér/fokhagyma krém
- 3-4 szárított görögszéna levél
- ½ teáskanál őrölt chili
- 2 teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt kurkuma
- 1,5 teáskanál himalájai só
- 2 evőkanál földimogyoró olaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- 10 szem kesudió
Elkészítés:
A gombát megmossuk, és vékony szeletekre szeleteljük. A paprikát is felvágjuk, majd mindent félreteszünk. Olajat és vajat hevítünk egy serpenyőben, beledobjuk a garam masala-t, és amikor sercegni kezd, beleszórjuk a hagymát, a paprikát, a szárított, tört görögszéna leveleket, és üvegesre dinszteljük. Mikor barnulni kezd, hozzáadjuk a gyömbér/fokhagyma pasztát (vagy a port), majd a tört paradicsomot is. Hagyjuk főni 5 percig alacsony hőfokon mindaddig, míg krémes állaga lesz. Ezután kerül bele a kurkuma, a piros chili por, a koriander és a só. Hozzáöntünk vizet és rövid ideig főzzük. Ekkor a masala keveréket és a mozsárban összetört kesudiót is beletesszük, és főzzük, amíg az olaj elválik a tetején. Most már a masala főtt, hozzáadhatjuk az aprított zöldségeket és főzzük még 2 percig, de ne tovább, mert akkor jó, ha a zöldségek kicsit ropogósak! Végül beleöntjük a tejszínt, de lehet az tejföl is, ízlés kérdése, egy-két perces keverés mellett elkészül. Tetszés szerinti körettel tálaljuk!