Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gomba masala

Ezzel az étellel egy kicsit Indiába utazhatunk. Legalábbis a fűszerek, az ízvilágnak köszönhetően biztosan. A gomba masala egy isteni ragu-szerű étel, amit fogyaszthatunk magában vagy rizzsel tálalva is.

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 30 dkg gomba, tetszőleges fajta
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg friss paradicsom
  • 1 evőkanál gyömbér/fokhagyma krém
  • 3-4 szárított görögszéna levél
  • ½ teáskanál őrölt chili
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • ½ teáskanál őrölt kurkuma
  • 1,5 teáskanál himalájai só
  • 2 evőkanál földimogyoró olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín vagy tejföl
  • 10 szem kesudió

Elkészítés:

A gombát megmossuk, és vékony szeletekre szeleteljük. A paprikát is felvágjuk, majd mindent félreteszünk. Olajat és vajat hevítünk egy serpenyőben, beledobjuk a garam masala-t, és amikor sercegni kezd, beleszórjuk a hagymát, a paprikát, a szárított, tört görögszéna leveleket, és üvegesre dinszteljük. Mikor barnulni kezd, hozzáadjuk a gyömbér/fokhagyma pasztát (vagy a port), majd a tört paradicsomot is. Hagyjuk főni 5 percig alacsony hőfokon mindaddig, míg krémes állaga lesz. Ezután kerül bele a kurkuma, a piros chili por, a koriander és a só. Hozzáöntünk vizet és rövid ideig főzzük. Ekkor a masala keveréket és a mozsárban összetört kesudiót is beletesszük, és főzzük, amíg az olaj elválik a tetején. Most már a masala főtt, hozzáadhatjuk az aprított zöldségeket és főzzük még 2 percig, de ne tovább, mert akkor jó, ha a zöldségek kicsit ropogósak! Végül beleöntjük a tejszínt, de lehet az tejföl is, ízlés kérdése, egy-két perces keverés mellett elkészül. Tetszés szerinti körettel tálaljuk!