A bejglin, a zserbón, a mézeskalács kekszen kívül még vannak olyan csodálatos desszertek, amik nem csak ízben, de látványban is nagyon passzolnak a karácsonyi hangulathoz. Ilyen a gesztenyés fatörzs torta is. Igaz, nem egyszerű, és még időigényes is, de talán ezzel igazán pontot tehetünk az ünnepi menüre.

Hozzávalók:
A piskótatekercshez:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 1 mk sütőpor
- 4 ek liszt
A krémhez:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 4 dl tej
- 1 tk rumaroma
- 10 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
A tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
- marcipán a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez adjuk, mindkettőt habosra verjük. A sütőporos lisztet, a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot belekeverjük lazán. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, majd készre sütjük 165 fokon. Még melegen feltekerjük a papírral együtt, majd így hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, belekeverjük a rumaromát és hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot hozzáadagoljuk, és géppel jó habosra verjük a krémet. A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük az elkészült krém kicsit több mint a felével, majd visszatekerjük. (A másik fele krémmel kívülről vonjuk be.) Levágunk belőle egy kis darabot, az lesz a fa ága. Az “ágat” az egyik oldalához igazítjuk. Bekenjük a maradék krémmel, megszórjuk kakaóporral, majd egy villával csíkokat húzunk bele mintának. Hűtőben pihentetjük. Tálalásnál marcipán figurákkal is díszíthetjük.






