Ha már karácsony, akkor gesztenye minden mennyiségben. És ha már gesztenye, miért ne lehetne a süteményeken kívül más ételekbe is használni? Például egy fasírtba, ami remek előételként is szolgálhat az ünnepi menüben.

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg aszalt vörös áfonya
- 25 dkg natúr és cukrozatlan gesztenyemassza
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg sült gesztenye
Elkészítés:
A darált húst sóval és borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, a vörös áfonyával apróra vágjuk, a sült gesztenyét ledaráljuk. A hagymát a forró olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a húshoz a gesztenyemasszával és az apróra vágott vörös áfonyával és darált gesztenyével együtt, majd jól összegyúrjuk. Vizes kézzel fasírtokat formázunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban készre sütjük.







