Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gesztenyés fasírt

Ha már karácsony, akkor gesztenye minden mennyiségben. És ha már gesztenye, miért ne lehetne a süteményeken kívül más ételekbe is használni? Például egy fasírtba, ami remek előételként is szolgálhat az ünnepi menüben.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
  • 25 dkg natúr és cukrozatlan gesztenyemassza
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg sült gesztenye

Elkészítés:

A darált húst sóval és borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, a vörös áfonyával apróra vágjuk, a sült gesztenyét ledaráljuk. A hagymát a forró olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a húshoz a gesztenyemasszával és az apróra vágott vörös áfonyával és darált gesztenyével együtt, majd jól összegyúrjuk. Vizes kézzel fasírtokat formázunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban készre sütjük.