Van jobb párosítás, mint a gesztenye és a csokoládé? A sütemény kedvelőknek aligha… Most egy tortában mutatjuk meg a kettősük feledhetetlen, mennyei összeállítását.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl olaj
- 1 tojás
- 2,5 dl tejföl
- 2,5 dkg kakaópor
A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2-3 evőkanál mascarpone
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tábla adagoljuk, majd alaposan kikeverjük. Egy sütőpapírral bélelt kerek formába öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 30 percre. Tűvel ellenőrizzük, és ha kész, még melegen két lapra vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát alaposan elkeverjük a mascarponéval. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem elég édes, akkor adhatunk hozzá cukrot. Ezután megkenjük a tortalapot, erre ráhelyezzük a másik lapunkat. A tortabevonót felolvasztjuk, majd rusztikusan rácsurgatjuk. Mehet a hűtőbe, és amikor szépen kihűlt, szeletelve tálaljuk.







