Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gesztenyekrémes csokoládétorta

Van jobb párosítás, mint a gesztenye és a csokoládé? A sütemény kedvelőknek aligha… Most egy tortában mutatjuk meg a kettősük feledhetetlen, mennyei összeállítását.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2-3 evőkanál mascarpone

A tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tábla adagoljuk, majd alaposan kikeverjük. Egy sütőpapírral bélelt kerek formába öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 30 percre. Tűvel ellenőrizzük, és ha kész, még melegen két lapra vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát alaposan elkeverjük a mascarponéval. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem elég édes, akkor adhatunk hozzá cukrot. Ezután megkenjük a tortalapot, erre ráhelyezzük a másik lapunkat. A tortabevonót felolvasztjuk, majd rusztikusan rácsurgatjuk. Mehet a hűtőbe, és amikor szépen kihűlt, szeletelve tálaljuk.