Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Genovesei tészta

Aranyló színe és puha állaga klasszikus családi kedvenccé teszi a Pasta alla Genovesét, különösen azok számára, akik szeretik az olasz marhahúsos ragut és a gazdag, krémes hagymaízt. Kalandozz el Olaszországba az isteni tésztaételükkel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 vöröshagyma
  • 7,5 dkg bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fenyőmag
  • 4 dkg reszelt parmezán sajt
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • fekete bors ízlés szerint
  • 25 dkg tészta

Elkészítés:

A vöröshagymás megpucoljuk, felaprítjuk és pici olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, pici vízzel készre főzzük. A tésztát al dentére főzzük. Közben a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk, és mozsárban krémesre pépesítjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk. Hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymagerezdeket, és a reszelt parmezánt, sózzuk, őrölünk rá borsot, és még egyszer nekiesünk a mozsárral. Ha a tészta kész, leszűrjük. A húst a pestóval összekeverjük, adunk hozzá pár kanállal a tészta fövővízéből, összekeverjük, és még picit forraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően összevegyítjük a tésztát és a húst, majd parmezánforgácsokkal megszórva azonnal tálaljuk.