Aranyló színe és puha állaga klasszikus családi kedvenccé teszi a Pasta alla Genovesét, különösen azok számára, akik szeretik az olasz marhahúsos ragut és a gazdag, krémes hagymaízt. Kalandozz el Olaszországba az isteni tésztaételükkel.

Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 1 vöröshagyma
- 7,5 dkg bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek fenyőmag
- 4 dkg reszelt parmezán sajt
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- fekete bors ízlés szerint
- 25 dkg tészta
Elkészítés:
A vöröshagymás megpucoljuk, felaprítjuk és pici olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, pici vízzel készre főzzük. A tésztát al dentére főzzük. Közben a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk, és mozsárban krémesre pépesítjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk. Hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymagerezdeket, és a reszelt parmezánt, sózzuk, őrölünk rá borsot, és még egyszer nekiesünk a mozsárral. Ha a tészta kész, leszűrjük. A húst a pestóval összekeverjük, adunk hozzá pár kanállal a tészta fövővízéből, összekeverjük, és még picit forraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően összevegyítjük a tésztát és a húst, majd parmezánforgácsokkal megszórva azonnal tálaljuk.







