Az olaszok egyik kedvence, a minestrone leves is számos módon készíthető el. Ezúttal egy gazdag, a magyar konyhához hasonló alapanyagokból készült isteni receptet mutatunk be.

Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg fejtett bab
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szár zeller
- 1 doboz konzervparadicsom
- 1 fej krumpli
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 negyed kelkáposzta
- 1 cukkini
- pár csepp olívaolaj
- balzsamecet
- bazsalikom
- zsálya
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg és aprítsuk össze, majd kevés olajon pároljuk üvegesre. A zellerszárat és a sárgarépát eközben karikázzuk fel, és ha a hagyma már jó dobjuk rá ezeket is. Kevés vízzel öntsük fel, hogy a répa és a zeller félig megpárolódjon. Ha ez megtörtént öntsük rá a paradicsomkonzervet, ízesítsük egy pici sóval és borssal, hagyjuk, hogy összefőjenek. Ehhez az alaphoz adjuk hozzá a korábban felkockázott krumplit, a felkarikázott fehérrépát, cukkinit és kelkáposztát, és öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a zöldségeket. Vigyázzunk, ne legyen túl sok a víz, hiszen a minestrone leves lényege épp az, hogy nagyon sűrű. Az előbbi fűszerek mellett használhatunk még zsályát és bazsalikomot az ízesítéshez. Körülbelül egy óra alatt készre fő a leves ekkor tálalható némi balzsamecettel megspékelve, de sajtot is reszelhetünk bele!