Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres sütőtökös pite

Édesre, sósra vágysz? Az a jó a sütőtökben, hogy bármire felhasználható. Készíthetünk levest, főételt, desszertet belőle. Valóságos vitaminbomba, amire a téli időszakban nagy szüksége van a szervezetünknek. A piték töltelékeként is tökéletes, egy kis fűszerrel megspékelve.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg cukor
  • 0,6 dkg szódabikarbóna
  • 2 tojás (1 a tésztába, 1 a töltelékbe)
  • 1 csipet só
  • 40 dkg sült, héjától eltávolított sonka alakú tök
  • 8 dkg méz
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/4 mokkáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet, a szódabikarbónát, az olvasztott vajat, a cukrot, 1 tojást és 1 csipet sót tésztává gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk, és a piteforma alját kibéleljük vele. 180 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. Közben a sült sütőtököt összepépesítjük. A sütőtököt, 1 tojást, a mézet és a fűszereket összekeverjük. Az így kapott tölteléket az elősütött pitetészta közepére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. 180 fokon további 20-25 perc alatt készre sütjük. Mascarponekrémmel és egy kevés fahéjjal meghintve tálaljuk.