Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres sajtgolyók panko morzsában

Újragondoltuk a sajtgolyót, vagyis arra kerestünk megoldást, hogyan lehet kicsit gazdaságosabban kihozni. Persze mindezt úgy, hogy ízben ne nagyon térjen el az eredeti recepttől. A titok: egy kis burgonya.

Hozzávalók:

  • 2 főtt burgonya
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • 15 dkg edami sajt
  • 15 dkg gouda sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 3 ek finomliszt
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg panko

Elkészítés:

A főtt burgonyát a tojásokkal egy nagyobb keverőtálban összetörtjük, és sóval, borssal, chilipehellyel fűszerezzük. A háromféle sajtot lereszeljük, és a masszához keverjük. Hozzáadunk 3-4 kanál lisztet, és az egészből lágy, de formázható, nem nagyon ragadós tésztát gyúrunk. A tésztát nagyobb dió méretű gombócokká gyúrjuk, melyeket fél órára hűtőbe teszünk pihenni. Összekészítjük a panír hozzávalóit egy-egy tálkába, a liszthez pedig keverünk egy kevés fűszerpaprikát. Duplán panírozzuk be a sajtgolyókat (vagyis: liszt, tojás, panko morzsa, tojás, panko morzsa), így megakadályozva, hogy kifolyhassanak. A panírozott sajtgolyókat ezután forró olajban aranybarnára sütjük. Fontos, hogy inkább mélyebb edényben süssük, aminek nem ér le a sajtgolyó az aljára, illetve ne zsúfoljuk tele, hanem csak annyit süssünk ki egyszerre, amennyi kényelmesen elfér. A kisült golyókról itassuk le a felesleges olajat, majd tálalás előtt megszórjuk aprított snidlinggel.