A lazac kedvelők általában sütve, a bátrabbak pedig krémként fogyasztják ezt az isteni halat. Töltelékként is tökéletesen funkcionál, például leveles tésztába, ami már készen is kapható az üzletekben. Gyorsan összedobható, mutatós étel, ami a közelgő karácsonyi menübe is tökéletesen passzol.
Hozzávalók:
- 60 dkg bőr nélküli lazacfilé
- 1 cs leveles tészta
- só
- hal-fűszerkeverék
- 1 citrom leve
- őrölt színes bors
- őrölt fehér bors
- 1 kicsi tojás a lekenéshez
- 2 ek olívaolaj
- 2 jalapeno paprika
Elkészítés:
A lazacfilét elvágjuk két egyforma darabra, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a hal-fűszerkeverékkel, színes borssal, megcsepegtetjük a citromlével, és 30 percen át állni hagyjuk, villa segítségével alaposan összetörjük, beledaraboljuk a jalapeno paprikát. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd az egyik felére helyezzük rá a masszát. Ezután körbekenjük a tésztát az előzőleg villával felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Először kézzel, majd egy villával alaposan lenyomkodjuk a tésztaszélét. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.