Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres lazactekercs

A lazac kedvelők általában sütve, a bátrabbak pedig krémként fogyasztják ezt az isteni halat. Töltelékként is tökéletesen funkcionál, például leveles tésztába, ami már készen is kapható az üzletekben. Gyorsan összedobható, mutatós étel, ami a közelgő karácsonyi menübe is tökéletesen passzol.

Hozzávalók:

  • 60 dkg bőr nélküli lazacfilé
  • 1 cs leveles tészta
  • hal-fűszerkeverék
  • 1 citrom leve
  • őrölt színes bors
  • őrölt fehér bors
  • 1 kicsi tojás a lekenéshez
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 jalapeno paprika

Elkészítés:

A lazacfilét elvágjuk két egyforma darabra, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a hal-fűszerkeverékkel, színes borssal, megcsepegtetjük a citromlével, és 30 percen át állni hagyjuk, villa segítségével alaposan összetörjük, beledaraboljuk a jalapeno paprikát. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd az egyik felére helyezzük rá a masszát. Ezután körbekenjük a tésztát az előzőleg villával felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Először kézzel, majd egy villával alaposan lenyomkodjuk a tésztaszélét. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.