Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres, káposztás virsli leves

Ételek egyszerű alapanyagokból. Akár ezt a nevet is adhatnánk új rovatunknak, amibe a fűszeres, káposztás virsli levest kategorizálhatnánk. Őseink tudták, miként kell gyorsan, tartalmas ételt az asztalra varázsolni magyaros ízekben. Ez a savanykás leves pedig a meleg napokban kifejezetten felüdülésként hat szervezetünkre.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 doboz lencsekonzerv
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 4 pár virsli
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 1 kk. köménymag
  • só, bors
  • 1,5 l húsleves

Elkészítés:

Forró olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a savanyú káposztát, és 3-4 percig pirítjuk. Belekeverjük a karikára vágott pórét és sárgarépát. Pár percig együtt pirítjuk őket. Hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, pirospaprika, babérlevél, köménymag. Felöntjük a húslevessel és fedő alatt, mérsékelt tűzön 30 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a felkarikázott virslit, és további 5 percig főzzük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.