Ételek egyszerű alapanyagokból. Akár ezt a nevet is adhatnánk új rovatunknak, amibe a fűszeres, káposztás virsli levest kategorizálhatnánk. Őseink tudták, miként kell gyorsan, tartalmas ételt az asztalra varázsolni magyaros ízekben. Ez a savanykás leves pedig a meleg napokban kifejezetten felüdülésként hat szervezetünkre.

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 1 doboz lencsekonzerv
- 40 dkg savanyú káposzta
- 4 pár virsli
- 1 kk pirospaprika
- 1 babérlevél
- 1 kk. köménymag
- só, bors
- 1,5 l húsleves
Elkészítés:
Forró olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a savanyú káposztát, és 3-4 percig pirítjuk. Belekeverjük a karikára vágott pórét és sárgarépát. Pár percig együtt pirítjuk őket. Hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, pirospaprika, babérlevél, köménymag. Felöntjük a húslevessel és fedő alatt, mérsékelt tűzön 30 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a felkarikázott virslit, és további 5 percig főzzük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.