Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres juhsajttal töltött paprika

Az ünnepek alkalmával rengeteg étel kerül az asztalra. Hogyan lehet még színesebbé és változatosabbá tenni a karácsonyi étkezéseket? Például olyan frappáns vendégváró finomságokkal, mint a fűszeres juhsajttal töltött paprika.

Hozzávalók:

  • 15-20 kisebb pirospaprika
  • 20-25 dkg juhsajt
  • egy fejnyi fokhagyma
  • kevés őrölt bors
  • pár kisebb szál rozmaring
  • pár kisebb szál kakukkfű
  • 6 dl olívaolaj (ha eltesszük)
  • pár levél vágott oregánó (az olajba)

Elkészítés:

A paprikákat alaposan megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, levágjuk a szárrészénél, és óvatosan eltávolítjuk a magokat. A juhsajtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, az őrölt borssal, az apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel, majd megtöltjük a paprikákat a krémmel. Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk, ám amennyiben oregánós olívaolajba helyezzük, lefedve napokig eláll.