Az ünnepek alkalmával rengeteg étel kerül az asztalra. Hogyan lehet még színesebbé és változatosabbá tenni a karácsonyi étkezéseket? Például olyan frappáns vendégváró finomságokkal, mint a fűszeres juhsajttal töltött paprika.

Hozzávalók:
- 15-20 kisebb pirospaprika
- 20-25 dkg juhsajt
- egy fejnyi fokhagyma
- kevés őrölt bors
- pár kisebb szál rozmaring
- pár kisebb szál kakukkfű
- 6 dl olívaolaj (ha eltesszük)
- pár levél vágott oregánó (az olajba)
Elkészítés:
A paprikákat alaposan megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, levágjuk a szárrészénél, és óvatosan eltávolítjuk a magokat. A juhsajtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, az őrölt borssal, az apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel, majd megtöltjük a paprikákat a krémmel. Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk, ám amennyiben oregánós olívaolajba helyezzük, lefedve napokig eláll.






