Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres-hagymás húsgolyók

Ha valaki azt gondolja, egy húsgolyót nem lehet elrontani, téved. Kiszáradhat, túlsülhet, íztelen lehet vagy épp ellenkezőleg, nyers. Most egy tuti receptet hoztunk, ami nem „csak” egy húsgolyó, amit rádobunk egy főzelékre. Önálló ételként, feltétként, vendégváró falatként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított korianderlevél
  • 4-5 szál friss petrezselyem
  • 1 csipet őrölt kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, a petrezselymet pedig apró darabokra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd ha már szépen összefonnyadt, levesszük a tűzről és egy tálba szedjük. Ha kihűlt, ráborítjuk a darált húst, megszórjuk a köménnyel, az aprított petrezselyemmel, és jól elkeverjük. A húshoz reszeljük a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. Ezt követően vizes kézzel apró golyókat formálunk a fűszeres húsból. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a gombócokat ebben mindkét oldalán készre sütjük. Fontos, hogy majdnem lepje el az olaj, hogy gyorsan és egyenletesen süljön át. Hidegen és melegen egyaránt tálalható.