Kevés alapanyagból is lehet isteni ételt készíteni. Ilyen a csirkegombóc leves is, amiben a kis golyók kapták a főszerepet. Míg a húslevest hagyományos tésztával fogyasztjuk, ez egy kicsit a thai konyhára hajazva rizstésztát “kapott”.

Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 20 dkg csirkemell
- 8-10 dkg füstölt sajt
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, szerecsendió
A leveshez:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb fehérrépa
- zellerszár
- újhagymaszár
- 2 tyúkhúsleves kocka (vagy alaplé)
- só
- olaj
- 15 dkg rizstészta
Elkészítés:
A zöldségeket felaprítjuk és kevés olajon addig pirítjuk, míg nem érezzük a sárgarépa kellemes karamelles illatát. Felöntjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük az összekötött zeller- és újhagyma szárat. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, és lefedve főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat. Duplakéses aprítóba tesszük a csirkemellet, a kockára vagdalt sajtot és a tojást, majd pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk és bőven reszelünk hozzá szerecsendiót. Kisebb gombócokat formázunk a masszából és a levesbe tesszük, és addig főzzük, míg a zöldségek és a gombócok majdnem teljesen megpuhulnak. Az utolsó 10 percben beletesszük a tésztát és készre főzzük a levesünket.







