Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Francia rakott brokkoli

Azt szokták mondani, a magyarok mindent kirántanak. Nos, ez igaz lehet a rakott ételekre is, hiszen megszámlálhatatlan alapanyagból készítjük, ezúttal a brokkolit választottuk.

Hozzávalók:

  • 1 kg brokkoli
  • 3 dl tejföl
  • 3 keményre főtt tojás
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • reszelt szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A megtisztított és darabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokat tojásszeletelővel kockákra aprítjuk. 2 tojásfehérjéből csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkeverjük 2 tojás sárgájával, a sajt felével, a reszelt fokhagymával, szerecsendióval, fehérborssal, sóval ízesítjük. Az ízesített tejfölhöz keverjük a főtt brokkolit, az aprított tojást, lazán hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Egytálételként fogyasztjuk, de köretként is tehetjük húsételek mellé.