Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fish and chips

A Fish and Chips az egyik legnépszerűbb angol étel, palacsintaszerű tésztában megmártott és olajban kisütött tengeri hal sült hasábburgonyával körítve. Nálunk is igen népszerű. Készítsd el otthon!

Hozzávalók:

  • 4 szelet halfilé
  • 4 nagy burgonya
  • olaj a sütéshez
  • citromszeletek a díszítéshez-tálaláshoz

A hal bundázásához:

  • 10 dkg liszt
  • fél kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • kevés víz vagy sör

Elkészítés:

Először elkészítjük a hal bundázásához való anyagot. Megfelelő edényben elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Lassan hozzáadjuk a vizet vagy sört, és addig kevergetjük, míg a massza folyékonnyá válik. Harminc percig állni hagyjuk. A burgonyákat hasábokra vágjuk, konyharuhával megszárítjuk. Az olajat mély serpenyőbe öntjük, felmelegítjük, kis adagokban megsütjük a burgonyahasábokat, s lehetőleg drótkosárba tesszük, sütőben, melegen tartjuk. A haldarabokat megforgatjuk a bundában, és a forró olajban kb. 4-5 percig sütjük, míg egyik oldaluk aranysárgára pirul, azután megfordítjuk, s a másik oldalán ugyanannyi ideig sütjük. A sült krumplival, citrommal körítve tálaljuk, majonézt kínálhatunk hozzá.