A Fish and Chips az egyik legnépszerűbb angol étel, palacsintaszerű tésztában megmártott és olajban kisütött tengeri hal sült hasábburgonyával körítve. Nálunk is igen népszerű. Készítsd el otthon!

Hozzávalók:
- 4 szelet halfilé
- 4 nagy burgonya
- olaj a sütéshez
- citromszeletek a díszítéshez-tálaláshoz
A hal bundázásához:
- 10 dkg liszt
- fél kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- kevés víz vagy sör
Elkészítés:
Először elkészítjük a hal bundázásához való anyagot. Megfelelő edényben elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Lassan hozzáadjuk a vizet vagy sört, és addig kevergetjük, míg a massza folyékonnyá válik. Harminc percig állni hagyjuk. A burgonyákat hasábokra vágjuk, konyharuhával megszárítjuk. Az olajat mély serpenyőbe öntjük, felmelegítjük, kis adagokban megsütjük a burgonyahasábokat, s lehetőleg drótkosárba tesszük, sütőben, melegen tartjuk. A haldarabokat megforgatjuk a bundában, és a forró olajban kb. 4-5 percig sütjük, míg egyik oldaluk aranysárgára pirul, azután megfordítjuk, s a másik oldalán ugyanannyi ideig sütjük. A sült krumplival, citrommal körítve tálaljuk, majonézt kínálhatunk hozzá.