Számos variációt mutattunk már a húsgombócra, de egész biztos, ez lesz mindenki kedvence. A finom fűszeres darált húsba egy kis feta sajtot „rejtettünk”. Egy mártogatóssal tökéletes parti étel.

Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 20 dkg feta
- olaj
- 3 fej apróra vágott hagyma
- ételízesítő
- bors
- 1 evőkanál napraforgómag
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával és a hagyma harmadával. Ételízesítővel ízesítjük és egy homogén masszává keverjük össze a hozzávalókat. Kisebb lepényeket formázunk belőle és mindegyikre helyezünk egy feta kockát, majd gombóccá formázzuk. Olajon aranysárgára pirítjuk, majd 150 fokos sütőben 15 percig sütjük.