A fahéjas csiga önmagában lehet, hogy unalmas a gyerekeknek, de egy kis mázzal teljesen újjá lehet varázsolni. Ebben a receptben a mascarpone, cukor és vaj keveréke viszi el ezt az egyszerű kelt tésztát egy másik irányba.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 37,5 dkg liszt
- 250 ml langyos tej
- 1 dkg szárított élesztő
- 2,5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 4 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 12 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg barna cukor
- 1,5 dkg őrölt fahéj
A mázhoz:
- 11,5 dkg mascarpone
- 12 dkg olvasztott vaj
- 12,5 dkg cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és egy nedves konyharuhával letakarva legalább 1 órán át kelesztjük meleg helyen. Amint kész, egy lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, lehetőleg téglalapot formázva a tésztából. A töltelékhez vajat olvasztunk és elkeverjük benne a barna cukrot és a fahéjat. Megkenjük a töltelékkel a tésztát és óvatosan feltekerjük. Éles késsel kb. 2,5 centi vastag szeletekre vágjuk és az előzőleg alaposan kivajazott tepsibe tesszük a csigákat nem túl szorosan egymás mellé, hogy még legyen terük nőni sütés közben. Letakarva még 30 percet hagyjuk kelni őket, majd 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25- 30 percre, míg aranybarnára sül. Amíg sülnek a csigák, a máz hozzávalóit habosra keverjük egy habverővel. Amint kisültek a csigák, gyorsan rákenjük a mázat, és tálalás előtt kicsit hagyjuk pihentetni.