Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fahéjas csiga mascarponés mázzal

A fahéjas csiga önmagában lehet, hogy unalmas a gyerekeknek, de egy kis mázzal teljesen újjá lehet varázsolni. Ebben a receptben a mascarpone, cukor és vaj keveréke viszi el ezt az egyszerű kelt tésztát egy másik irányba.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 37,5 dkg liszt
  • 250 ml langyos tej
  • 1 dkg szárított élesztő
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg barna cukor
  • 1,5 dkg őrölt fahéj

A mázhoz:

  • 11,5 dkg mascarpone
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 12,5 dkg cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és egy nedves konyharuhával letakarva legalább 1 órán át kelesztjük meleg helyen. Amint kész, egy lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, lehetőleg téglalapot formázva a tésztából. A töltelékhez vajat olvasztunk és elkeverjük benne a barna cukrot és a fahéjat. Megkenjük a töltelékkel a tésztát és óvatosan feltekerjük. Éles késsel kb. 2,5 centi vastag szeletekre vágjuk és az előzőleg alaposan kivajazott tepsibe tesszük a csigákat nem túl szorosan egymás mellé, hogy még legyen terük nőni sütés közben. Letakarva még 30 percet hagyjuk kelni őket, majd 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25- 30 percre, míg aranybarnára sül. Amíg sülnek a csigák, a máz hozzávalóit habosra keverjük egy habverővel. Amint kisültek a csigák, gyorsan rákenjük a mázat, és tálalás előtt kicsit hagyjuk pihentetni.