A rétes tészta elkészítésének csak kevesen állnak neki. Nem is kell, hiszen remek kész tésztákat lehet már kapni. Csak a tölteléket kell elkészíteni, és máris a múlt ízeit varázsolhatjuk az asztalra a remek fahéjas-almás rétessel.

Hozzávalók:
- 4 réteslap
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek tejföl
- 1 ek zsemlemorzsa
- 3 nagy alma
- 25 dkg tehéntúró
- 1 tojás
- 3 ek cukor
- 0,5 tk fahéj
- 0,5 citromból nyert reszelt citromhéj
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt. Az almát megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk, vajon cukorral és fahéjjal megpároljuk. Összekeverjük a túrót, a tojást és a 2 evőkanál cukrot. Majd a kihűlt almát is hozzáadjuk. Vizes konyharuhát rakunk a pultra, rárakjuk az első réteslapot, majd a többit úgy, hogy olajjal megkenjük egymás közt a réteslapokat. A negyedik lapot is megkenjük kevés olajjal, és a tejfölt is rásimítjuk a kanállal. Rászórjuk a marék morzsát. Rádobjuk halmokban a túrót, még egy evőkanál cukrot és a fahéjat. Az egész rétest a vizes konyharuhával összegurítjuk, olajozott tepsire rakjuk, majd az előmelegített sütőben megsütjük. Miután megsült, kicsit hagyjuk hűlni, utána porcukorral megszórjuk, felvágjuk és tálaljuk.