Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Epres-habos kocka

Télen sem kell lemondani az isteni epres süteményekről, mert kiváló minőségben kapható fagyasztva. Az epres-habos kocka könnyen elkészíthető, egyszerű, ám annál mutatósabb desszert. Ilyenkor különösen jól jön egy kis szín az asztalra.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só

A kémhez:

  • 1/2 l tejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg eper

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Nagy süteményes tepsibe tesszük és 170 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült a piskóta lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót. Az epret leturmixoljuk és a keményre vert tejszínhez öntjük. Egy kicsit még keverjük. Ezután megkenjük a tésztát a krémünkkel, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztáskor kockára vágva tálaljuk. Díszíthetjük friss eperrel vagy tejszínhabbal.