Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg finomliszt
4 tojás
8 dkg cukor
A töltelékhez:
3,5 dl tej
5 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojássárgája
15 dkg fehér csoki aprítva
15-20 dkg friss vagy mirelit eper (helyettesíthető málnával is)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyik felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, majd további 1-2 percig habosítjuk. Ezután óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd az átszitált lisztet.
A tortaformánkat kivajazzuk és kilisztezzük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, még a formában hagyjuk hűlni, ha már langyos, kivesszük a formából és három egyenletes lapra vágjuk.
A krémhez a lisztet, a tojássárgáját és a kevés tejet simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a lisztes keveréket, és besűrítjük. A tűzről levéve egyenletes kevergetés mellett beleolvasztjuk a csokoládét, és hagyjuk a krémünket teljesen kihűlni. Időnként kavarjuk meg, nehogy a teteje kiszáradjon.
Közben a vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a főzött krémmel összekeverjük, hozzádolgozunk néhány szem felaprított epret.
A krémet három részre osztjuk. Egyesével megkenjük a tésztalapokat, majd a tetejét és az oldalát is beborítjuk. Eltesszük a hűtőbe néhány órára, majd tálaláskor a maradék gyümölccsel díszítjük.