Nem szereted a túl édes desszerteket? Akkor a legjobb választás a citromkrémes pite, ami egy tartalmas ebéd után igazán könnyű édességnek bizonyulhat.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 12,5 dkg liszt
- 3 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 1 kis tojás
A krémhez:
- 2 kis tojás
- 7 dkg porcukor
- 2 kis citrom héja és leve
- 8 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot, a puha vajat és a villával felvert tojást egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk, majd hengert formázunk belőle, és 4 egyenlő részre vágjuk. A tésztagombócokat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd mini piteformába simítjuk. Villával megszurkáljuk, sütőpapírral beborítjuk, és egy-két marék szárazbabot szórunk bele. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűlni. A citromos krémhez egy fazékban vizet forralunk, ráteszünk egy fém tálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a forró vízbe. A tálba beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a citrom levét és héját, és egy habverővel összedolgozzuk. Gőz fölött sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről és megvárjuk míg kihűl. Ezt követően hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, és ráöntjük a pitetésztára. Díszítésnek megszórhatjuk reszelt citromhéjjal.