Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Egyszerű citromkrémes pite

Nem szereted a túl édes desszerteket? Akkor a legjobb választás a citromkrémes pite, ami egy tartalmas ebéd után igazán könnyű édességnek bizonyulhat.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12,5 dkg liszt
  • 3 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 kis tojás

A krémhez:

  • 2 kis tojás
  • 7 dkg porcukor
  • 2 kis citrom héja és leve
  • 8 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, a puha vajat és a villával felvert tojást egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk, majd hengert formázunk belőle, és 4 egyenlő részre vágjuk. A tésztagombócokat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd mini piteformába simítjuk. Villával megszurkáljuk, sütőpapírral beborítjuk, és egy-két marék szárazbabot szórunk bele. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűlni. A citromos krémhez egy fazékban vizet forralunk, ráteszünk egy fém tálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a forró vízbe. A tálba beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a citrom levét és héját, és egy habverővel összedolgozzuk. Gőz fölött sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről és megvárjuk míg kihűl. Ezt követően hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, és ráöntjük a pitetésztára. Díszítésnek megszórhatjuk reszelt citromhéjjal.