Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Egészben sült kacsa fügével

A kacsa sem hiányozhat az ünnepi menüből. Ha unod a hagyományos módon elkészített sült húst, megmutatjuk, hogyan lehet felturbózni egy kis fügével.

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa (cserélhető kacsacombra)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ág rozmaring
  • 6 füge
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • kacsazsír

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, ha tollakat eltávolítjuk, alaposan megmossuk és szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval és megszórjuk az őrölt fekete borssal. Egy tepsi alját kikenjük kacsazsírral, belehelyezzük a kacsát, melléhelyezzük a rozmaringágakat és a megpucolt fokhagymát. Lefóliázzuk, és a 150 fokra előmelegített sütőben másfél-két órán át sütjük. Időnként meglocsoljuk a kacsát, hogy ne száradjon ki. Félidőben mellétesszük a feldarabolt fügéket, visszafedjük, és addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ekkor kenjük meg olvasztott mézzel, és néhány perc alatt magasabb hőfokon megpirítjuk.