Hozzávalók:
2 db édesburgonya (közepes méretű)
3 ek olívaolaj
2 csipet só (durva szemű tengeri)
1 kk fekete bors (frissen tört)
Szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)
Elkészítés:
Az édesburgonyákat meghámozzuk és közel egyenlő méretű, lehetőleg vékony szeletekre vágjuk. Uborkareszelővel pontosan egyforma vastagságú szeleteket lehet készíteni.
Tiszta nejlonzacskóba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, beleszórjuk a fűszereket.
A zacskó nyakát befogva jól összerázzuk az egészet, hogy mindenhol érje a burgonyacikkeket a finom olaj és a fűszerek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk (úgy, hogy egymás mellett legyenek a batáták, ne egymáson és (légkeverésen) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Félidőben megfordítjuk a krumplikat. Azon melegében tálaljuk.