A tradicionális karácsonyi desszerteket fölváltották a modern sütemények. Régen nem hiányozhatott a püspökkenyér sem az asztalról. Ráadásul egyáltalán nem drága. Itt az ideje, feleleveníteni a hagyományokat. A siker, az élmény legalább akkora, mint a díszes mai édességekkel.

Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj
- 18 dkg finomliszt
- 5 dkg dió
- 10 dkg mazsola
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy kisebb tálban simára keverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, valamint a vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájás keveréket. Egy nagy edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a nagyobb darabokra vágott mazsolát és diót. Összeforgatjuk, hogy mindent bevonjon körben a liszt, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket. A tésztát egy kivajazott és -lisztezett őzgerincformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából fél órára. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva kínáljuk.







