Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Darált hússal töltött tök

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú tök
pici ecet
50 dkg darált sertéshús

bors
fűszerkeverék
1 pohár tejföl
1 tojás
zsemlemorzsa
5 dkg sajt

Elkészítés:

A tököt hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, ecetes vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával beszórjuk.
A darált húst ízlés szerint átfűszerezzük, tejföllel jól összedolgozzuk. Az így elkészült masszát megfelezzük, és a két fél tökbe töltjük.
Tetejét leöntjük a tojásos, kevés zsemlemorzsás tejföllel. Alufóliába tekerjük, végül addig sütjük, amíg a tök megpuhul. Ezután fólia nélkül pirosra sütjük. A legvégén megszórjuk a reszelt sajttal és kevés apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.