Hogy milyen a jó pite tészta? Amelyik nem ázik el, még egy jó szaftos tölteléktől sem. És mitől lesz tartalmas? Ha egy jó adag, jól fűszerezett darált hússal töltjük meg.

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 16 dkg puha vaj
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 ek vaj
- 50 dkg darált marhahús
- 1 dl tejszín
- 1 ág kakukkfű
- 1 tojás
- bors
- só
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük. A töltelékhez meghámozzuk a hagymát, és finomra vágjuk. A meghámozott sárgarépát lereszeljük. Felforrósítjuk a vajat, és a hagymát üvegesre sütjük rajta, majd hozzáadjuk a répát, és néhány percig együtt pirítjuk. A darált marhahúst tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, a kakukkfű lecsipkedett leveleit, majd az egészet összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk, majd az egyiket kivajazott piteformába simítjuk. A tésztán elosztjuk a darált húst, majd a másik tésztalappal befedjük. A széleket összenyomjuk, majd átkenjük a tésztát a felvert tojással. 180 fokon 40 percig sütjük.