Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Darált húsos pite

Hogy milyen a jó pite tészta? Amelyik nem ázik el, még egy jó szaftos tölteléktől sem. És mitől lesz tartalmas? Ha egy jó adag, jól fűszerezett darált hússal töltjük meg.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 16 dkg puha vaj
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 1 fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 ek vaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 dl tejszín
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük. A töltelékhez meghámozzuk a hagymát, és finomra vágjuk. A meghámozott sárgarépát lereszeljük. Felforrósítjuk a vajat, és a hagymát üvegesre sütjük rajta, majd hozzáadjuk a répát, és néhány percig együtt pirítjuk. A darált marhahúst tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, a kakukkfű lecsipkedett leveleit, majd az egészet összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk, majd az egyiket kivajazott piteformába simítjuk. A tésztán elosztjuk a darált húst, majd a másik tésztalappal befedjük. A széleket összenyomjuk, majd átkenjük a tésztát a felvert tojással. 180 fokon 40 percig sütjük.