Van olyan, hogy az ember már ráun a húsra. Nem baj, mert zöldségekből is lehet tartalmas, ízletes ételt készíteni. Minél több alapanyagot használjunk, annál finomabb. Ha így nem elég laktatós, rizst is lehet főzni hozzá, ami köretként szolgál.
Hozzávalók:
- 10 dkg szalonna
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 paprika
- 1 pritaminpaprika
- 3 paradicsom
- 1 cukkini
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csipet őrölt bors
- 1 kk só
- 1 tk pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, és zsírjára sütjük. Kiszedjük, a kisült zsíron megdinszteljük a hagymát. A paradicsomot, a paprikát és a cukkinit kockákra vágjuk. A gombákat szeleteljük. Amikor a hagymát már jó, a zöldséget rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, és tovább dinszteljük. Ha a zöldségek kezdenek összeesni, a gombát is hozzáadjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, pici víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk. Tálaláskor a szalonnával és petrezselyemzölddel megszórjuk.