Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cukkinis-gombás ragu

Van olyan, hogy az ember már ráun a húsra. Nem baj, mert zöldségekből is lehet tartalmas, ízletes ételt készíteni. Minél több alapanyagot használjunk, annál finomabb. Ha így nem elég laktatós, rizst is lehet főzni hozzá, ami köretként szolgál.

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 paprika
  • 1 pritaminpaprika
  • 3 paradicsom
  • 1 cukkini
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • csipet őrölt bors
  • 1 kk só
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, és zsírjára sütjük. Kiszedjük, a kisült zsíron megdinszteljük a hagymát. A paradicsomot, a paprikát és a cukkinit kockákra vágjuk. A gombákat szeleteljük. Amikor a hagymát már jó, a zöldséget rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, és tovább dinszteljük. Ha a zöldségek kezdenek összeesni, a gombát is hozzáadjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, pici víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk. Tálaláskor a szalonnával és petrezselyemzölddel megszórjuk.