Biztosan sokaknak jelent újdonságot a blini. Ez az orosz típusú palacsinta egy igazi különlegesség, különböző változatban létezik, és a hagyományos orosz kultúrában fontos szerepe van. Megszámlálhatatlan variációban készíthető, most egy cukkinis-lazacos receptet mutatunk be.

Hozzávalók:
A blinihez:
- 2/3 bögre liszt
- 1/2 bögre hajdina liszt
- 1/2 tk só
- 1 tk szárított élesztő
- 1 bögre langyos tej
- 1 kis cukkini
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 tojás szétválasztva
A tetejére:
- 1,5 dl creme fraiche
- só, bors
- friss kapor és petrezselyem
- 10 dkg füstölt lazac
- citrom
Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sót, az élesztőt. A közepébe öntjük a langyos tejet és simára keverjük. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd bele keverjük az olvasztott vajat, a tojás sárgáját és a felvert tojás fehérjét is, és a lereszelt, alaposan kicsavart cukkinit is. Még egy negyed órát hagyjuk állni. Egy tapadásmentes serpenyőben aprócska palacsintákat sütünk a tésztából. Pár perc elég mindkét oldalnak. A creme fraiche-t fűszerezzük a sóval, borssal, friss kaporral és petrezselyemmel, majd mindegyik blinire helyezünk belőle egy keveset, erre kerül az összetépkedett lazac. Tálalásnál adunk hozzá citromot.







