Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cukkinis blini lazaccal

Biztosan sokaknak jelent újdonságot a blini. Ez az orosz típusú palacsinta egy igazi különlegesség, különböző változatban létezik, és a hagyományos orosz kultúrában fontos szerepe van. Megszámlálhatatlan variációban készíthető, most egy cukkinis-lazacos receptet mutatunk be.

Hozzávalók:

A blinihez:

  • 2/3 bögre liszt
  • 1/2 bögre hajdina liszt
  • 1/2 tk só
  • 1 tk szárított élesztő
  • 1 bögre langyos tej
  • 1 kis cukkini
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 1 tojás szétválasztva

A tetejére:

  • 1,5 dl creme fraiche
  • só, bors
  • friss kapor és petrezselyem
  • 10 dkg füstölt lazac
  • citrom

Elkészítés:

Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sót, az élesztőt. A közepébe öntjük a langyos tejet és simára keverjük. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd bele keverjük az olvasztott vajat, a tojás sárgáját és a felvert tojás fehérjét is, és a lereszelt, alaposan kicsavart cukkinit is. Még egy negyed órát hagyjuk állni. Egy tapadásmentes serpenyőben aprócska palacsintákat sütünk a tésztából. Pár perc elég mindkét oldalnak. A creme fraiche-t fűszerezzük a sóval, borssal, friss kaporral és petrezselyemmel, majd mindegyik blinire helyezünk belőle egy keveset, erre kerül az összetépkedett lazac. Tálalásnál adunk hozzá citromot.