Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokis-mákos kifli

Mivel lehet igazán ráhangolódni a karácsonyra? A csokis-mákos kiflivel… Azonban ez eltér a hagyományos, kelt tésztás verziótól, ez a recept mást kínál. Érdemes ezt is kipróbálni, főleg azoknak a háziasszonyoknak, akik nem szeretnek élesztővel dolgozni. A csoki pedig remekül passzol a mákhoz, ez a sütemény ezt is igazolja.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 0,5 dl natúr joghurt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csapott tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 cs vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 18 dkg darált mák
  • 10 dkg csokoládé
  • kb. 0,5 dl forró tej
  • 2-3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit, a lisztet, sütőport, sót és a vaníliás cukrot, egy nagyobb tálba szórjuk, és a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadunk annyi joghurtot, hogy összeálljon a tészta, gombóccá formáljuk, és 10 percet pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket, amihez a hozzávalókat kenhető masszává keverjük, majd belereszeljük a csokoládét. Ha túl sűrűnek véljük a tölteléket, akkor adjunk hozzá még egy kevés tejet, ha pedig túl híg, akkor adjunk hozzá még mákot. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kb. 2-3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. Mindegyik cikkre kb. egy kanálnyi tölteléket kenünk, majd a szélesebb felétől szorosan feltekerjük. A kifliket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.