Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokis-kókuszkrémes zabkocka

A csoki és a kókusz rendkívül jó párost alkot. Ez az isteni sütemény a reformkonyha szerint sült, ugyanis liszt nélkül készült. De hogy mivel helyettesíthető? Ebben az esetben zabpehely, darált mogyoró, valamint búzacsíra adja a tésztát. Lelkiismeret-furdalás nélkül is lehet isteni desszertet enni.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 dkg vaníliás fehérjepor
  • 2 pici tojás
  • 5 dkg mogyoró ledarálva
  • 5 dkg búzacsíra
  • kb. 2 dl tej
  • édesítő
  • 10 dkg kókuszpehely

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 5 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 12 dkg csoki
  • 10 dkg forró habtejszín

Elkészítés:

A tésztához minden alaposan összekeverünk, annyi tejet adunk hozzá, hogy már ne legyen túl folyós a masszánk. Szilikonos négyzet alakú formába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd 160 fokon 30 percig sütjük. A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és a vaníliát. Egy lábasban addig melegítjük folyamatosan kevergetve, míg sűrű krémet kapunk. Mikor langyosra hűl, belekeverjük a cukrot, a maradék kókuszt és a lágy vajat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A csokimázhoz pedig a forró habtejszínbe beletördeljük a csokit, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ezután habverővel felhabosítjuk, és a sütink tetején egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk összedermedni, majd szeletelve tálaljuk.