A csoki és a kókusz rendkívül jó párost alkot. Ez az isteni sütemény a reformkonyha szerint sült, ugyanis liszt nélkül készült. De hogy mivel helyettesíthető? Ebben az esetben zabpehely, darált mogyoró, valamint búzacsíra adja a tésztát. Lelkiismeret-furdalás nélkül is lehet isteni desszertet enni.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 3 dkg vaníliás fehérjepor
- 2 pici tojás
- 5 dkg mogyoró ledarálva
- 5 dkg búzacsíra
- kb. 2 dl tej
- édesítő
- 10 dkg kókuszpehely
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 5 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 12 dkg csoki
- 10 dkg forró habtejszín
Elkészítés:
A tésztához minden alaposan összekeverünk, annyi tejet adunk hozzá, hogy már ne legyen túl folyós a masszánk. Szilikonos négyzet alakú formába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd 160 fokon 30 percig sütjük. A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és a vaníliát. Egy lábasban addig melegítjük folyamatosan kevergetve, míg sűrű krémet kapunk. Mikor langyosra hűl, belekeverjük a cukrot, a maradék kókuszt és a lágy vajat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A csokimázhoz pedig a forró habtejszínbe beletördeljük a csokit, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ezután habverővel felhabosítjuk, és a sütink tetején egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk összedermedni, majd szeletelve tálaljuk.