Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokis churros mártogatóval

Bár eredetileg spanyol édesség a churros, ma már szerte a világon készítik, számos országban a streed food kínálatban is megtalálható.

Hozzávalók:

A churroshoz:

  • 3 dl víz
  • 15 dkg vaj
  • 1 kk só
  • 2 ek cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 ek kakaópor
  • kb. 3-4 dl étolaj a sütéshez

A hempergetéshez:

  • 3 ek cukor
  • 1 kk fahéj

A csoki mártogatóshoz:

  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsoki
  • 1 kk fahéj
  • 2 ek cukor

Elkészítés:

A tésztához egy edénybe feltesszük forrni a vizet, ha felforrt hozzáadjuk a sót és a cukrot, végül a vajat. Ha teljesen homogén lesz, akkor lehúzzuk a tűzről és beleöntjük a lisztet, majd folyamatosan addig keverjük, míg a tészta szépen elválik az edény falától. Ekkor ráütjük a tojásokat és beleszórjuk a kakaóport, majd alaposan eldolgozzuk. Majd félretesszük egy kicsit hűlni és addig elkészítjük a mártogatóst.
A habtejszínt közepes lángon elkezdjük melegíteni és még forrás előtt hozzáadjuk a kisebb kockákra aprított étcsokit. Amikor már egynemű a szósz, akkor hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot. Jól kikeverjük és levesszük a tűzről. Kisebb poharakba öntjük és félretesszük.
A kihűtött tésztát egy habzsákba nyomjuk és forró, bő olajban pár perc alatt kisütjük. Nem érdemes egyszerre sok csíkot nyomni a serpenyőbe, hogy sütés közbe ne ragadjanak össze. Ha megsült, akkor itassuk le róla a felesleges olajat és még forrón hempergessük meg fahéjas cukorban. A korábban pohárkákba öntött csokiszósszal fogyasztjuk.